fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ryanair stelt winstverwachting naar beneden bij

Ryanair stelt haar winstverwachting over het gebroken boekjaar 2019 naar beneden bij, zo meldt de Ierse prijsvechter in een winstwaarschuwing.

Lager
Ryanair verwacht dat de winst zo’n 100 tot 200 miljoen euro lager uitvalt dan eerdere geraamd. Die eerdere verwachting lag tussen de 1,1 en 1,2 miljard euro, waar er nu tussen de 1,0 en 1,1 miljard euro winst verwacht te worden behaald. De omzet, kosten en winst van Laudamotion worden niet meegerekend in deze winstverwachting.

Redenen
De redenen waarom de winstverwachting naar beneden wordt bijgesteld zijn volgens Ryanair-topman Michael O’Leary ‘de druk op ticketprijzen door de overcapaciteit in Europa.’ Hierdoor verwacht de Ierse prijsvechter dat de ticketprijzen in het winterseizoen met zo’n 7 procent omlaag zullen gaan in plaats van de eerder verwachte daling van 2 procent.

Bijstellen
Het is de tweede keer in vier maanden tijd dat Ryanair de winstverwachting naar beneden moet bijstellen. In oktober werd er ook al een winstwaarschuwing afgegeven over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar. Die kwam ook uit want de winst daalde met 7 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. O’Leary sluit niet uit de winstverwachting dit jaar nog een keer naar beneden te moeten bijstellen, kijkende naar de ontwikkelingen rond de Brexit.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button