AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

WestJet neemt eerste 787-9 op in vloot

WestJet heeft een eerste Boeing 787-9 Dreamliner in de vloot opgenomen, zo meldt Boeing. De één na grootste airline van Canada wil het toestel inzetten op routes naar Europese bestemmingen.

787-9
De eerste 787-9 Dreamliner voor WestJet biedt plaats aan 320 reizigers verdeeld over drie klassen, namelijk 16 personen in businessclass, 28 in premium economy en 276 in economy. Het toestel kan een afstand van 14.140 kilometer overbruggen. Van de Dreamliner-familie is de 787-9 het toestel dat de langste afstanden kan afleggen.

Europa
Met de Dreamliner is WestJet van plan nieuwe Europese bestemmingen aan te doen. Vanuit Calgary worden deze lente routes geopend naar Parijs en Dublin. Daarnaast maakt de Dreamliner zijn opwachting op de verbinding met Londen Gatwick. Op deze route wordt nu nog een Boeing 767 ingezet.

Tien
WestJet heeft tien Dreamliners besteld, met een optie voor nog eens tien. Op 28 april staat de eerste commerciële vlucht gepland naar Londen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/