AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Bangkok Airways ontvangt 40e vliegtuig in de vloot

Bangkok Airways heeft het 40e vliegtuig van de vloot ontvangen; een Airbus A319. Dat meldt de regionale luchtvaartmaatschappij uit Bangkok.

40e
Het 40e toestel voor Bangkok Airways is een Airbus A319. Het toestel biedt ruimte aan 144 reizigers die plaats kunnen nemen in economy-stoelen. Het toestel wordt ingezet op zowel binnenlandse als buitenlandse routes naar bijvoorbeeld Mandalay, de één na grootste stad van Myanmar, Phnom Penh in Cambodja, Danang in Vietnam en Mumbai in India.

39e
Het 39e vliegtuig kwam een week eerder aan bij de maatschappij. Op 11 januari van dit jaar werd een ATR 72-600 aan de vloot van Bangkok Airways toegevoegd. Op Prabang in Laos en Siem Reap in Cambodja na wordt de ATR ingezet op binnenlandse routes.

Vloot
De 40-koppige vloot van de regionale vlieger bestaat uit vier ATR 72-500’s, elf ATR 72-600’s, negen A320 en zestien A319’s. Bangkok Airways werd in 1968 opgericht en telt zo’n kleine 2.500 werknemers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close