fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Bangkok Airways ontvangt 40e vliegtuig in de vloot

Bangkok Airways heeft het 40e vliegtuig van de vloot ontvangen; een Airbus A319. Dat meldt de regionale luchtvaartmaatschappij uit Bangkok.

40e
Het 40e toestel voor Bangkok Airways is een Airbus A319. Het toestel biedt ruimte aan 144 reizigers die plaats kunnen nemen in economy-stoelen. Het toestel wordt ingezet op zowel binnenlandse als buitenlandse routes naar bijvoorbeeld Mandalay, de één na grootste stad van Myanmar, Phnom Penh in Cambodja, Danang in Vietnam en Mumbai in India.

39e
Het 39e vliegtuig kwam een week eerder aan bij de maatschappij. Op 11 januari van dit jaar werd een ATR 72-600 aan de vloot van Bangkok Airways toegevoegd. Op Prabang in Laos en Siem Reap in Cambodja na wordt de ATR ingezet op binnenlandse routes.

Vloot
De 40-koppige vloot van de regionale vlieger bestaat uit vier ATR 72-500’s, elf ATR 72-600’s, negen A320 en zestien A319’s. Bangkok Airways werd in 1968 opgericht en telt zo’n kleine 2.500 werknemers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button