AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Financiële problemen Germania voorlopig opgelost

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft door een kapitaalinjectie van investeerders ruimte gekregen om de financiële problemen op te lossen. Daarmee lijkt voor de korte en middellange termijn de kou uit de lucht.

Schema
De investering zou gaan om een bedrag van circa 15 miljoen euro, al bracht topman Karsten Balke verder geen details naar buiten. Germania heeft de komende week al beschikking over het geld. Daardoor hoeven er geen vluchten geschrapt te worden komend jaar. Het zomerschema is zelfs uitgebreider dan afgelopen jaar.

Problemen
Eerder maakte de maatschappij bekend dat het in de financiële problemen dreigde te komen. Balke liet daarop weten dat er gesprekken gevoerd zouden worden met potentiële investeerders.

Cijfers
Germania wijt de slechte cijfers aan de stijgende olieprijs, ongepland onderhoud aan de vloot en een flinke vertraging bij de levering van nieuwe vliegtuigen. Zonder investeerders dreigde een einde voor de operatie.  

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close