fbpx
FinancieelNieuws

‘Flybe overname op de helling’

De grootste aandeelhouder van Flybe maakt bezwaar tegen de overname van de noodlijdende maatschappij door Virgin Atlantic en partners. De brief waarin de aanval wordt geopend op de overname is in handen van Sky News.

Hosking Partners is voor 19 procent aandeelhouder in Flybe. Het heeft een team van advocaten ingeschakeld om ‘de opties te bekijken’. Een mogelijkheid is dat geprobeerd wordt om de overname tegen te houden. Het bod van Connect Airways (Virgin Atlantic, Stobart en Cyrus capital) is volgens Hosking veel lager dan de daadwerkelijke waarde van Flybe. Dit zou mogelijk tegen regels ingaan.

Ook de manier dat Connect Airways Flybe over wil nemen is tegen het zere been van de grootaandeelhouder. Eerst is er een uitverkoop van onderdelen, zoals de slots op Gatwick. Daarna blijft min of meer een lege huls over die Connect voor weinig geld overneemt, aldus de brief. De beurswaakhond is inmiddels ingeschakeld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button