NieuwsOvernames

‘Flybe overname op de helling’

De grootste aandeelhouder van Flybe maakt bezwaar tegen de overname van de noodlijdende maatschappij door Virgin Atlantic en partners. De brief waarin de aanval wordt geopend op de overname is in handen van Sky News.

Hosking Partners is voor 19 procent aandeelhouder in Flybe. Het heeft een team van advocaten ingeschakeld om ‘de opties te bekijken’. Een mogelijkheid is dat geprobeerd wordt om de overname tegen te houden. Het bod van Connect Airways (Virgin Atlantic, Stobart en Cyrus capital) is volgens Hosking veel lager dan de daadwerkelijke waarde van Flybe. Dit zou mogelijk tegen regels ingaan.

Ook de manier dat Connect Airways Flybe over wil nemen is tegen het zere been van de grootaandeelhouder. Eerst is er een uitverkoop van onderdelen, zoals de slots op Gatwick. Daarna blijft min of meer een lege huls over die Connect voor weinig geld overneemt, aldus de brief. De beurswaakhond is inmiddels ingeschakeld.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close