IncidentenNieuws

Japanse 787 landt zonder werkende motoren

Een Boeing 787-8 Dreamliner van de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways heeft donderdag een landing gemaakt terwijl beide motoren uitvielen.

Reversers
Het toestel voerde vlucht NH985 uit van Tokyo Henada naar Osaka Itami met aan boord 118 inzittenden. Nadat contact met de landingsbaan was gemaakt en de thrust reversers geactiveerd werden vielen de Rolls-Royce Trent 1000-motoren uit. 

Remmen
Zoals gebruikelijk was het de bedoeling om het toestel af te laten remmen op de stuwkracht van de motoren. Door de motoruitval was dit niet mogelijk. De piloten besloten het vliegtuig volledig uit te laten rollen tot een volledige stilstand, zo’n 2500 meter na het eerste baancontact.

Gesleept
De baan bleef na het incident gesloten totdat de Boeing kon worden weggesleept door een sleepwagen. Technici van de luchtvaartmaatschappij konden ondanks inspecties het probleem niet oplossen. ANA onderzoekt het incident verder.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button