fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus ontvangt flinke order voor A320-familie

Airbus heeft een flinke order ontvangen voor de A320-familie. Het Ierse leasebedrijf SMBC Aviation Capital heeft een bestelling voor 65 vliegtuigen van de A320-familie geplaatst, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Order
De order van het leasebedrijf werd vorig jaar al geplaatst en is ook opgenomen in de jaarcijfers van 2018. De bestelling van SMBC omvat vijftien A321neo’s en vijftig A320neo’s. Hiermee komt het aantal vliegtuigen dat Airbus nog aan SMBC moet leveren op 181 te liggen.

2018
De order werd vorig jaar al goedgekeurd, maar komt pas vandaag naar buiten. Samen met de bestelling voor de 65 vliegtuigen komt het totaal van bestelde toestellen door SMBC in 2018 op 71 te liggen. In maart vorig jaar bestelden de Ieren ook al zes A320neo’s.

Airbus
In het afgelopen jaar leverde Airbus 800 vliegtuigen aan klanten, waaronder 626 vliegtuigen van de A320-familie. Een flinke stijging ten opzichte van 2017 toen er 558 Airbus A320-toestellen van de band rolden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button