LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

‘Bahrein wil duikers lokken met afgezonken 747’

De eilandstaat Bahrein wil toeristen en duikers lokken met een nieuw onderwaterpretpark met als paradepaardje een afgezonken Boeing 747 op de bodem van het park, zo melden verschillende media uit de Golfstaten.

747
Het nieuwe ‘eco-vriendelijke’ onderwaterpretpark moet toeristen en duikers van over heel de wereld naar Bahrein, een eilandstaat in de Perzische Golf, lokken om daar te duiken. Het paradepaardje van het nieuwe park is een afgezonken Boeing 747, ‘het grootste vliegtuig dat ooit onder water is geplaatst’, aldus de Bahreinse persdienst. Van welke maatschappij de afgeschreven 747 afkomstig is, en wat voor type 747 het precies is, is niet bekend.

Afmeting
Een Boeing 747-400 heeft een lengte van 70,6 meter, een spanwijdte van 64,4 meter en een hoogte van 19,4 meter. Met de afgezonken ‘Queen of the Skies’ hoopt Bahrein toeristen naar het waterpark te lokken dat in de zomer van dit jaar open zou moeten gaan.

Waterpark
Los van de 747 wordt er ook nog een replica van een ‘origineel Bahreins parel-handelshuis’, artificieel koraalrif en andere sculpturen gemaakt van ecologische materialen, onder water gedompeld en tentoongesteld voor toeristen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button