fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

British Airways viert 100e verjaardag met retro-livery 747

British Airways (BA) viert haar 100e verjaardag door een Boeing 747 in een retro-livery te steken. Die livery wordt dezelfde als die van de ‘British Overseas Airways Corporation’, zo meldt de Britse maatschappij.

747
De Boeing 747-400 die de nieuwe, of in dit geval oude, livery aangemeten krijgt is die met registratie G-BYGC. Het 20-jaar oude toestel zal op 18 februari, nadat het een bezoekje aan de verfplaats heeft afgelegd, terug op Heathrow verschijnen.

100Ā jaar
British Airways viert het 100-jarig bestaan van de maatschappij, kijkende naar het allereerste begin, toen de voorloper van BA, Aircraft, Transport and Travel Limited (AT&T) op 25 augustus 1919 ’s werelds eerste dagelijkse internationale lijnvlucht tussen Londen en Parijs uitvoerde.

KLM
KLM is recordhouder waar het gaat over airlines die het langst onder dezelfde naam opereren en Qantas is de maatschappij die het langst aan Ć©Ć©n stuk vluchten uitvoert. KLM voerde geen lijndiensten uit tijdens de tweede wereldoorlog. Op 7 oktober blaast KLM 100 kaarsjes uit.

Livery
De livery die op de 747 wordt gespoten is het jasje dat British Airways, toen nog de British Overseas Airways Corporation genoemd, tussen 1964 en 1974 gebruikte.

2023
De livery zal op de ‘Queen of the Skies’ blijven prijken tot en met 2023. In dat jaar gaat de 747 uit de British Airways-vloot. Tegen die tijd zal de Britse maatschappij het grootste deel van hun 747’s met pensioen hebben gestuurd.

Ā©British Airways

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button