fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraer verwacht in 2019 geen winst

Embraer heeft afgelopen week een overzicht van de verwachte verkopen en leveringen van 2019 en 2020 gepubliceerd. De Braziliaanse vliegtuigfabrikant meldt dat het weinig tot geen winst verwacht in 2019. De verwachtingen voor 2018 heeft het bedrijf niet waar kunnen maken, het bedrijf had gedacht ongeveer 220 miljoen euro meer binnen te krijgen.

Productie

In 2019 verwacht de vliegtuigbouwer 85 tot 95 commerciële vliegtuigen te produceren, 90 tot 110 privé vliegtuigen, twee KC-390 militaire transportvliegtuigen en tien super tucano turboprop gevechtsvliegtuigen. De verwachte productiehoeveelheid wijkt hiermee niet al te veel af van die van 2018.

Boeing

Embraer geeft in in haar voorspelling aan dat het bedrijf rekening houdt met extra kosten vanwege de nieuwe samenwerking met Boeing. Embraer geeft aan dat het verwacht dit jaar ongeveer 1,4 miljard euro speciaal dividend uit te keren aan haar aandeelhouders. Na alle bijkomende kosten door de Boeing deal verwacht Embraer nog 900 miljoen euro in kas te hebben.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button