AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Filipijnse prijsvechter neemt eerste A321neo op in vloot

De Filipijnse prijsvechter Cebu Pacific heeft de eerste A321neo in de vloot opgenomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Vloot
Met de eerste A321neo voor Cebua Pacific wordt de vloot van de low cost-maatschappij, met haar basis op het Ninoy Aquino International Airport in Manilla, uitgebreid naar 52 Airbus-toestellen. Los van de A321neo bestaat de vloot uit 36 A320’s, zeven A321’s en acht A330’s. Daarnaast vliegt Cebu ook nog met achttien ATR72’s.

A321neo
De eerste A321neo van Cebu Pacific, die vanuit de Duitse Airbus-fabriek in Hamburg naar Manilla vloog, biedt ruimte aan 236 passagiers in economy class. Het vliegtuig wordt door Pratt & Whitney PurePower GTF-motoren aangedreven.

Neo
Nu de eerste A321neo in de vloot is opgenomen, wacht Cebu Pacific nog op de andere 32 vliegtuigen van hetzelfde type die de maatschappij bij Airbus in bestelling heeft staan. Ook worden er nog vijf A320neo’s van het Ierse vliegtuigleasebedrijf Avalon ontvangen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button