Frequente reizigerInnovatieNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol Airport

Google Maps wijst reiziger de weg op Schiphol

Vanaf nu kunnen reizigers Google Maps gebruiken om hen de weg te wijzen op Schiphol, zo meldt de grootste Nederlandse luchthaven.

Maps
‘In de gedetailleerde kaart zijn onder andere de gates, de securitycontroles, maar ook de balies voor afwijkende bagage of het NEMO science museum zichtbaar. Voor winkels en restaurants is niet alleen de route zichtbaar, maar ook openingstijden, recensies en foto’s’, aldus de luchthaven. Ook kunnen reizigers zien waar ze zich bevinden in de luchthaven en een route uitstippelen naar hun gewenste locatie.

Gemak
Henk Jan Gerzee, Chief Digital Officer bij de Royal Schiphol Group: ‘met slimme digitale toepassingen willen we de reiziger gemak bieden. Dit doen we via onze eigen kanalen, maar ook op platformen waar de gebruiker al is. Door deze samenwerking kunnen we veel reizigers bereiken en een goede beleving bieden.’

Apple
Sinds eind 2017 kunnen mensen via een digitale kaart van de luchthaven van Apple hun weg vinden op Schiphol.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button