fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

Grootste luchtvaart-cateraar hamstert voor no deal Brexit

De grootste cateraar ter wereld voor de luchtvaart, Gate Gourmet, is aan het hamsteren geslagen voor het geval er geen deal komt voor de Brexit. Dat schrijft Bloomberg.

Luchthavens

Een harde Brexit kan niet alleen leiden tot lange rijen op luchthavens, maar ook tot stagnatie in de aanvoer van goederen zoals voedsel, redeneert de cateraar.

Inflight

Gate Gourmet voorziet twintig luchtvaartmaatschappijen op tien verschillende Britse luchthavens van inflight-maaltijden. De cateraar slaat nu voor de zekerheid stapels voorgerechten, snacks en plastic bestek in, aldus Bloomberg.

Passagiers

Behalve snacks zoals pizza en ijs, wordt ook gebraden eend ingeslagen voor de businessclass-passagiers. Genoeg om de passagiers tien dagen van eten te kunnen voorzien. Gekoelde producten worden opgeslagen in een distributiecentrum in Peterborough in Engeland. Terwijl de ‘bergen aan’ snackdozen, pinda’s en toiletrollen steeds hoger worden in een opslag in Londen. 

Verstoringen 

“Bedrijven kunnen in de problemen komen als ze zich niet hebben voorbereid en zichzelf verzekerd hebben van continuïteit in voorraad”, zegt een manager van de firma in een interview. “We hebben geleidelijk de voorraden van producten uit de Europese Unie opgevoerd om te zorgen dat we eventuele initiële verstoringen in de toevoer naar het Verenigd Koninkrijk kunnen opvangen.” 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button