fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

‘Iraans Mahan Air niet meer welkom in Duitsland’

De Iraanse maatschappij Mahan Air is niet meer welkom in Duitsland, zo meldt een hooggeplaatste Duitse overheidsfunctionaris aan Reuters.

Amerika
Mahan Air wordt verbannen uit het Duitse luchtruim nadat de Verenigde Staten druk op Duitsland uitoefenden. Amerika verdenkt de Iraanse maatschappij ervan wapens te smokkelen en voor andere militaire doeleinden ingezet te worden.

Twitter
De Amerikaanse ambassadeur in Berlijn uitte vorig jaar september via Twitter al zijn ongenoegen over het feit dat Mahan Air naar Düsseldorf en München mag blijven vliegen. Daarna liet hij in een statement weten dat de maatschappij wapens en manschappen zou vervoeren en daarmee het regime van de Syrische president Bashar Al-Assad steunen.

Ingetrokken
Nu heeft Berlijn dus de landingsrechten van Mahan Air ingetrokken en is de maatschappij niet meer welkom in de Bondsrepubliek Duitsland. De Iraanse airline werd in 1991 opgericht en heeft de hoofdvesting in Teheran. De vloot bestaat uit 37 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van 24,1 jaar oud.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button