fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Nieuwe Israëlische luchthaven geopend

In Israël is maandag een nieuwe luchthaven geopend, net buiten de badplaats Eilat. Ilan and Assaf Ramon Airport ligt 19 kilometer ten noorden van Eilat, in het uiterste zuiden van Israël.

Vliegveld

De internationale luchthaven bedient het toerisme in Eilat maar dient ook als alternatief voor het vliegveld van Ben Gurion in Tel Aviv, in tijden van conflict. Volgens persbureau Reuters heeft de aanleg van het vliegveld zo’n 500 miljoen dollar gekost.

Astronaut

Ilan and Assaf Ramon Airport moet twee oudere luchthavens vervangen; de kleine luchthaven van de stad Eilat en Ovada Airport. Het vliegveld is vernoemd naar een Israëlische astronaut, die in 2003 omkwam bij de ramp met de Space Shuttle en zijn oudste zoon, die in 2009 om het leven kwam bij een ongeval bij de luchtmacht. 

Capaciteit

Ramon Airport heeft één baan en is geschikt voor widebody-toestellen en heeft een jaarlijkse capaciteit van 2,5 miljoen passagiers. Volgens de Israëlische overheid kunnen ook Jordanië en Egypte baat hebben bij de nieuwe luchthaven. Toeristen kunnen vanaf Ramon doorreizen naar die nabijgelegen landen. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button