Goof DailyHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Runter geht’s immer! | Goof Daily

Precies vandaag, maar dan in 1919, werd Eric ‘Winkle’ Brown geboren. Hij testte in zijn leven 487 typen vliegtuigen, een record tot op heden.

Omdat hij vloeiend Duits sprak kreeg hij de taak om talloze buitvliegtuigen testen, waaronder alle varianten van de beroemde FW190. Veel recenter deed onze Robbie Senechal dat nog een dunnetjes over door een 80% FW-replica home built proef te vliegen op Vliegveld Hoogeveen!

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close