AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessionalRoutesTransaviaVeiligheid

Transavia-vlucht naar Schiphol wijkt uit naar Belgrado

Een Transavia-vlucht van de Egyptische badplaats Hurghada naar Amsterdam is op zondag 20 januari uitgeweken naar Belgrado, zo meldt een woordvoerder van Transavia desgevraagd aan Up.

Medische redenen
Transavia-vlucht HV584 van Hurghada naar Amsterdam is afgelopen zondag wegens medische redenen uitgeweken naar het Belgrado Nikola Tesla Airport nabij de Servische hoofdstad. ‘Een passagier werd onwel tijdens de vlucht naar Amsterdam en om die reden werd uitgeweken naar Belgrado. Daar werd de passagier overgeplaatst op een ambulance’, aldus de Transavia-woordvoerder.

Vlucht
De Boeing 737-800 van Transavia vertrok om 21:13 lokale tijd op zondag 20 januari naar Schiphol, waarna het toestel zo’n tweeënhalf uur later in Belgrado landde. Daar werd de passagier overgedragen aan de ambulancedienst. Vlucht HV584 vertrok na een klein uurtje weer vanuit Belgrado naar Schiphol.

Tweede
Het is een tweede vluchtverstoring voor Transvia in korte tijd. Op donderdag 17 januari moest vlucht HV6115 van Amsterdam naar Málaga terugkeren naar Schiphol wegens blikseminslag. Ook dat toestel kon na een korte stop de reis weer vervolgen.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button