BelgiëFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Buurlanden gebukt onder sneeuw; Schiphol weinig last | Update

Het sneeuwt in Nederland, maar ook in de buurlanden België, Duitsland en Frankrijk. Daar gaan de vliegvelden gebukt onder het winterse weer, maar op Schiphol valt het ‘allemaal heel erg mee’, aldus een woordvoerder van de luchthaven.

Schiphol
‘We houden de situatie natuurlijk in de gaten, en van tijd tot tijd kan de vertraging iets oplopen, afhankelijk van de sneeuwval, maar tot nu toe valt het erg mee’, aldus een Schiphol-woordvoerder. Volgens de website flightradar24 bedraagt de gemiddelde vertraging voor vertrekkende vluchten zo’n 30 minuten. Inkomende vluchten hebben nergens last van.

Rotterdam
Rotterdam The Hague Airport is gesloten als gevolg van de sneeuwval. De luchthaven zal ‘in ieder geval tot 14:00 uur gesloten blijven’, aldus het vliegveld. De sluiting van het vliegveld is noodzakelijk in verband met het sneeuwvrij maken van de start- en landingsbaan. In de afgelopen uren is er één vlucht uitgeweken naar Schiphol.

België
Volgens dezelfde website ervaart Brussels Airport problemen bij de uitgaande vluchten, de gemiddelde vertraging ligt daar op 49 minuten. Vluchten die op Brussels Airport moeten landen hebben er minder last van, die vertraging bedraagt gemiddeld 8 minuten.

Duitsland
De luchthavens van Düsseldorf en Keulen hebben geen last van de sneeuw, maar Frankfurt ziet door de sneeuwval de vertraging van vertrekkende toestellen oplopen naar een gemiddelde van 43 minuten. Ook in Frankfurt lopen landende vliegtuigen bijna geen vertraging op.

Frankrijk
De Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly hebben ook vertragingen van meer dan een uur bij vertrekkende vluchten. Gemiddeld vertrekken op Charles de Gaulle vliegtuigen 65 minuten later dan gepland en op Orly 50 minuten. Landende vluchten lopen op Orly wel een flinke vertraging op, namelijk 56 minuten. Op Charles de Gaulle hebben inkomende vluchten dan weer nergens last van.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close