fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Drones boven Gatwick kost easyJet ruim 11 miljoen euro

De drones boven Londen Gatwick, waardoor het vliegveld in december enkele dagen moest sluiten, hebben easyJet ruim 11 miljoen euro gekost, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van het gebroken boekjaar van de Britse prijsvechter.

Kosten
In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2019, dat tot en met 31 december liep, hebben de drones die Londen Gatwick plat legden ook easyJet financiële schade berokkend. De Britse airline leed daardoor 11,3 miljoen euro aan schade. In totaal werden er meer dan 400 easyJet-vluchten geannuleerd en werden 82.000 klanten getroffen.

Omzet
In de eerste drie maanden van het gebroken boekjaar steeg de omzet van easyJet met 13,7 procent naar 1,26 miljard pond (1,42 miljard euro). Volgens easyJet is die stijging te danken aan een ‘robuuste passagiersvraag en het verkopen van aanvullende diensten’.

Passagiers
In de afgelopen maanden oktober, november en december vervoerde easyJet 21,59 miljoen mensen, een stijging van 15,1 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. De vliegtuigen zaten in die maanden gemiddeld voor 89,7 procent vol, twee procentpunt lager dan in dezelfde maanden in 2017.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button