Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueVeiligheidVliegvelden

Nieuwe brandweerkazerne Rotterdam Airport in 2020 open

De bouw van een nieuwe brandweerkazerne op het Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal, als alles naar wens verloopt, in 2020 gereed zijn, zo meldt een woordvoerster van de luchthaven desgevraagd aan Up.

Bouw
Op het Rotterdam The Hague Airport wordt komende lente begonnen aan de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. Volgens de aanbesteding zal de bouw op 01/06/2020 klaar moeten zijn, ‘de wens is om in 2020 vanuit de huidige kazerne te verhuizen naar de nieuwe kazerne’, aldus de woordvoerster.

Kazerne
Over de nieuwe kazerne laat de luchthaven weten dat het gebouw diverse gebruiksfuncties krijgt en dat het vloeroppervlak ongeveer 2.270 vierkante meter zal beslaan. Op de begane grond is de remise voor de uitrukvoertuigen, een fitnessruimte, een sportzaal en diverse kantoren en instructieruimtes. Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers, de woonkamer en de eetkeuken van de 24-uurs uitrukdienst gesitueerd. Buiten de kazerne bevindt zich een sportveld.

Voertuigen
De remise van de nieuwe kazerne biedt de mogelijkheid om uiteindelijk zes voertuigen te stallen. In de nieuwe situatie komen in totaal vijf uitrukvoertuigen in de kazerne te staan. Naast de kazerne komt een opstelplaats voor de voertuigen die gebruikt worden voor de sneeuw- en gladheidsbestrijding op de luchthaven.

24/7
‘Op het Rotterdam The Hague Airport zijn er in de praktijk zeven brandweermensen in 24-uursdienst aanwezig om te voldoen aan de verplichting voor een categorie 7 luchthaven volgens de regelgeving’, aldus RTHA. In de nieuwe brandweerkazerne is er de mogelijkheid om tien personen een 24-uurdienst te laten draaien.

Centraler
RTHA laat aan Up weten dat de nieuwe kazerne op het luchthaventerrein ter hoogte van de hoek Malpensabaan en de Brandenburgbaan komt te liggen. ‘De nieuwe kazerne ligt hiermee centraler ten opzichte van de Runway 06-24 en de Taxiway Victor dan de oude brandweerkazerne.’ Als de nieuwbouwkazerne op het Rotterdam The Hague Airport volledig klaar is en in gebruik is genomen, dan wordt de huidige kazerne in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid gesloopt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/