fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The HagueVeiligheidVliegvelden

Nieuwe brandweerkazerne Rotterdam Airport in 2020 open

De bouw van een nieuwe brandweerkazerne op het Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal, als alles naar wens verloopt, in 2020 gereed zijn, zo meldt een woordvoerster van de luchthaven desgevraagd aan Up.

Bouw
Op het Rotterdam The Hague Airport wordt komende lente begonnen aan de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. Volgens de aanbesteding zal de bouw op 01/06/2020 klaar moeten zijn, ‘de wens is om in 2020 vanuit de huidige kazerne te verhuizen naar de nieuwe kazerne’, aldus de woordvoerster.

Kazerne
Over de nieuwe kazerne laat de luchthaven weten dat het gebouw diverse gebruiksfuncties krijgt en dat het vloeroppervlak ongeveer 2.270 vierkante meter zal beslaan. Op de begane grond is de remise voor de uitrukvoertuigen, een fitnessruimte, een sportzaal en diverse kantoren en instructieruimtes. Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers, de woonkamer en de eetkeuken van de 24-uurs uitrukdienst gesitueerd. Buiten de kazerne bevindt zich een sportveld.

Voertuigen
De remise van de nieuwe kazerne biedt de mogelijkheid om uiteindelijk zes voertuigen te stallen. In de nieuwe situatie komen in totaal vijf uitrukvoertuigen in de kazerne te staan. Naast de kazerne komt een opstelplaats voor de voertuigen die gebruikt worden voor de sneeuw- en gladheidsbestrijding op de luchthaven.

24/7
‘Op het Rotterdam The Hague Airport zijn er in de praktijk zeven brandweermensen in 24-uursdienst aanwezig om te voldoen aan de verplichting voor een categorie 7 luchthaven volgens de regelgeving’, aldus RTHA. In de nieuwe brandweerkazerne is er de mogelijkheid om tien personen een 24-uurdienst te laten draaien.

Centraler
RTHA laat aan Up weten dat de nieuwe kazerne op het luchthaventerrein ter hoogte van de hoek Malpensabaan en de Brandenburgbaan komt te liggen. ‘De nieuwe kazerne ligt hiermee centraler ten opzichte van de Runway 06-24 en de Taxiway Victor dan de oude brandweerkazerne.’ Als de nieuwbouwkazerne op het Rotterdam The Hague Airport volledig klaar is en in gebruik is genomen, dan wordt de huidige kazerne in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid gesloopt.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button