fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Recordjaar Wenen Airport mede door komst prijsvechters

Het vliegveld van Wenen zag afgelopen jaar meer dan 27 miljoen mensen passeren, een record zo blijkt uit de jaarcijfers. Dit record is, onder andere, te danken aan de komst van drie prijsvechters, aldus Julian Jäger, bestuurslid van het Weense vliegveld.

Bases
Dat er een recordaantal passagiers Flughafen Wien passeerden komt mede doordat drie prijsvechters een basis op de luchthaven hebben geopend. Namelijk het Hongaarse Wizz Air, het Spaanse LEVEL en het Oostenrijkse Laudamotion, wat door Ryanair overgenomen is.

Meeste
De airlines die voor de meeste passagiersaanwas hebben gezorgd zijn volgens Jäger de Oostenrijkse maatschappij Austrian Airlines gevolgd door Laudamotion en het Britse easyJet.

Populair
De populairste bestemmingen binnen Europa waren vorig jaar Londen (682.545 vertrekkende passagiers), Frankfurt (601.045 passagiers) en Berlijn (530.712 passagiers. Dubai, Tel Aviv en Bangkok waren populaire langeafstandsbestemmingen. ‘De langeafstandsvluchten doen het erg goed, en we verwachten in 2019 ongeveer 30 miljoen passagiers te ontvangen’, aldus Jäger.

Austrian Airlines
Een van de aanwezige maatschappijen met een basis op de Weense luchthaven is Austrian Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa. De maatschappij wil door middel van vlootvernieuwing haar positie verstevigen en zo de concurrentie aangaan met de prijsvechters.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button