fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Schiphol blijft derde luchthaven na Parijs en Londen

Schiphol blijft de derde drukste luchthaven van Europa, qua passagiersaantallen, na Parijs en Londen, zo blijkt uit de jaarcijfers van de vier grootste Europese luchthavens.

Parijs
Nadat de luchthavens Heathrow, Frankfurt en Schiphol hun jaarcijfers bekend hadden gemaakt, hebben ook de twee luchthavens van Parijs de jaarcijfers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat vorig jaar via de luchthavens Charles de Gaulle en Orly gezamenlijk 105,3 miljoen mensen reisden, een stijging van 3,8 procent ten opzichte van 2017.

Charles de Gaulle
Het vliegveld Charles de Gaulle ontving vorig jaar in totaal 72,2 miljoen mensen die uit, of in een vliegtuig stapten. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van 2017. Met dit aantal reizigers blijft de Parijse luchthaven net voor op Schiphol.

Top 4
Van de vier grootste Europese luchthavens zag Heathrow in 2018 de meeste reizigers, gevolgd door Charles de Gaulle en Schiphol met als hekkensluiter de luchthaven van Frankfurt. Het rijtje ziet er als volgt uit:

  1. Heathrow: De grootste Europese luchthaven zag vorig jaar 80,1 miljoen reizigers, een stijging van 2,7 procent. Het aantal vliegbewegingen lag vorig jaar met 475.624 bewegingen 0,7 procent hoger dan in 2017.
  2. Charles de Gaulle: De Parijse luchthaven zag 72,2 miljoen passagiers, een stijging van 4 procent. Het aantal vliegbewegingen lag vorig jaar met 480.945 bewegingen 1,1 procent hoger dan in 2017.
  3. Schiphol: De Amsterdamse luchthaven ontving 71 miljoen reizigers, een stijging van 3,7 procent. Het aantal vliegbewegingen lag vorig jaar met 499.446 bewegingen 0,5 procent hoger dan in 2017.
  4. Frankfurt Am Main: De Frankfurtse luchthaven ontving 69,5 miljoen reizigers, een stijging van 7,8 procent. Het aantal vliegbewegingen lag vorig jaar met 512.115 bewegingen 7,7 procent hoger dan in 2017

Orly
Orly ontving vorig jaar 33,1 miljoen reizigers, een stijging van 3,4 procent ten opzichte van 2017. Het aantal vliegbewegingen bleef procentueel gelijk met 229.052 bewegingen. Het totaal aantal vertrekkende en landende vluchten boven Parijs komt daarmee in 2018 uit op 709.997 bewegingen, 0,8 procent meer dan het jaar daarvoor.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button