fbpx
General aviationHistorische LuchtvaartIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Twee doden na crash DC-3 in Ohio’

Een 76-jaar oude DC-3 is op maandagochtend in de Amerikaanse staat Ohio neergestort. Bij de crash kwamen van de zes inzittenden twee mensen om het leven, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Crash
De DC-3 van het bedrijf Priority Air Charter vertrok van het privévliegveld Stoltzfus Airfield nabij het dorpje Apple Creek. Vlak na takeoff stortte het vliegtuig neer, waarbij het verschillende elektriciteitskabels afbrak en bijna in een huis terecht kwam. Twee personen overleefden de crash niet, de andere vier werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De twee mannen die om het leven kwamen waren 55 en 56 jaar oud.

Bomen
Het vliegtuig vloog door, en tegen bomen aan, waarna het tot stilstand kwam. Een spoor van onderdelen laten zien vanuit welke richting het toestel kwam. Ook liggen er stukken puin tegen het huis van een inwoner van Apple Creek aan. ‘Ik heb nog nooit zo’n kracht gevoeld toen het vliegtuig de grond raakte’, aldus de man.

DC-3
Het toestel dat, naar alle waarschijnlijkheid door motorproblemen, is neergestort, was een DC-3-65TP, een turboprop-vliegtuig dat in 1942 gebouwd werd, aldus Greg Martin, woordvoerder van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Onderzoek
Meteen na het ongeval is de crashsite geïnspecteerd door de FAA en de National Transportation Safety Board (NTSB). Het echte onderzoek begint pas als de shutdown van de Amerikaanse regering opgeheven wordt. Door die shutdown krijgen veel ambtenaren, waaronder die van de FAA en NTSB niet uitbetaald. Hierdoor zitten zij thuis en wordt er niet gewerkt.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button