AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes

Alaska Airlines stelt nieuwe routes uit door shutdown

Alaska Airlines moet de lancering van nieuwe routes vanaf het Paine Field vliegveld uitstellen wegens de shutdown van de Amerikaanse regering, zo meldt de airline uit Seattle. Door de shutdown zijn veel ambtenaren, waaronder die van de Federal Aviation Authority (FAA), gedwongen met verlof.

Service
Alaska Airlines zou, onder normale omstandigheden, met ingang van 11 februari nieuwe routes lanceren vanaf het Paine Field vliegveld ten noorden van Seattle. Door de shutdown zijn de ambtenaren die de nieuwe routes moeten goedkeuren niet aan het werk. Hierdoor stelt Alaska de nieuwe services een maandje uit.

Maart
Volgens de nieuwe planning zouden de nieuwe routes nu vanaf 4 maart gevlogen moeten worden. De nieuwe routes vanuit Paine Field, tevens de thuisbasis van Boeing’s widebody-fabriek, zullen naar 18 binnenlandse bestemmingen gevlogen worden met Embraer E175’s.

Shutdown
De shutdown van de Amerikaanse regering zorgt voor heel wat ongemakken. Niet alleen bij de ambtenaren zelf die gedwongen met verlof moeten en hierdoor geen salaris ontvangen, maar ook in de dagdagelijkse bezigheden. Grote Amerikaanse luchtvaartgroepen hebben een brief naar de regering geschreven waarin zij met klem benadrukken een einde te maken aan de shutdown.

Gevolgen
De gevolgen van de shutdown worden steeds voelbaarder. Airlines lopen vertragingen op doordat de beveiligers onderbemand zijn. Grote projecten, of nieuwe routes zoals die van Alaska Airlines, krijgen geen goedkeuring omdat er bijna niemand werkzaam is bij de FAA. Ook de douane en grensbewaking zijn onderbemand en werken de ambtenaren die nog wel komen zonder salaris. Hierdoor worden zowel personen als goederen minder grondig onderzocht en gescreend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close