fbpx
InnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing voltooit eerste testvlucht onbemand passagierstoestel

Boeing heeft een eerste succesvolle testvlucht voltooid met het ‘Boeing Autonomous Passenger Air Vehicle’ (PAV), zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Test
Tijdens de eerste testvlucht in Manassas in de Amerikaanse staat Virginia werd er niet over een afstand gevlogen, maar werd en opgestegen, in de lucht gehangen en daarna weer geland. Hiermee werden autonome functies en het systemen getest. In de nabije toekomst wordt er wel ‘voorwaarts’ gevlogen.

PAV
De PAV kan, als alles naar behoren functioneert, met het elektrische aandrijfsysteem een afstand van 80,47 kilometer overbruggen. Het toestel is 9,14 meter lang en 8,53 meter breed.

Andere
Het is niet het enige onbemande toestel waar testen mee worden uitgevoerd. Vorig jaar onthulde Boeing een prototype drone die ingezet kan worden om vracht te vervoeren. Ook Airbus voerde vorig jaar een eerst testvlucht uit met de Vahana, het onbemande passagierstoestel van de Europeaanse vliegtuigbouwer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button