Business jetsIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Geluidsfragment laat angstige voetballer in Piper horen

De Argentijnse voetballer Emiliano Sala, die naar alle waarschijnlijkheid boven het kanaal is neergestort in een privé-vliegtuig, liet via een spraakbericht aan een vriend weten dat het niet goed ging aan boord, zo melden verschillende media.

Vinden
In het geluidsfragment dat de 28-jarige Sala naar een vriend stuurde zegt hij dat ‘het toestel uit elkaar lijkt te vallen. Daarnaast is te horen dat hij zegt: ‘als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, dan is het niet goed gegaan. Ik weet niet of iemand me hier kan vinden. Papa, wat ben ik bang!’ Sala stuurde dat bericht toen hij samen met de piloot in een privé-vliegtuig, een Piper Malibu, van de Franse stad Nantes naar Cardiff, de hoofdstad van Wales, vloog.

Verdwenen
Op maandagavond rond 19:00 uur vertrok het vliegtuig vanuit Nantes naar Cardiff. Sala had in de Engelse stad net een contract getekend bij voetbalclub Cardiff City. Hij had in Nantes afscheid genomen van zijn oude ploeggenoten en vloog met het 32-jaar oude vliegtuig naar Cardiff om daar aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière te beginnen. Een uur na vertrek verdween het toestel van de radar.

Zoektocht
Volgens Britse autoriteiten stuurde het vliegtuig geen noodsignalen uit en is het toestel ook niet onverwacht op een ander vliegveld geland. Dinsdagavond werd de zoektocht gestaakt omdat de omstandigheden te donker waren. De politie van het eiland Guernsey heeft de zoektocht vandaag weer hervat.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button