fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Luchtvaartautoriteit stopt controle Adria Airways

De Sloveense luchtvaartautoriteit stopt met de financiële controle van Adria Airways, zo meldt de Sloveense luchtvaartmaatschappij.

Financieel
De luchtvaartautoriteit besloot vorig jaar oktober dat de maatschappij bewijs moest neerleggen dat Adria nog financieel gezond was. Daarop ging Adria Airways op zoek naar nieuw kapitaal.

Investeerders
De eigenaar van de airline, het in Luxemburg gevestigde 4K Invest, pompte in oktober 10 miljoen euro in Adria Airways om aan de eisen van de luchtvaartautoriteit te voldoen. In november werd er nog eens 4 miljoen naar de maatschappij overgeboekt. Volgens Adria Airways zou de eerste 10 miljoen voor het eerste kwartaal van 2019 apart gezet zijn. Of dat bedrag de airline er weer bovenop kan helpen zal de tijd uitwijzen.

Gezond
De luchtvaartautoriteit stopt nu met de financiële controle van de maatschappij omdat Adria heeft kunnen aantonen aan alle financiële verplichten, zowel op de korte als lange termijn te kunnen voldoen, waarmee het bedrijf weer als financieel gezond wordt gezien.

Betreuren
Holger Kowarsch, de ceo van Adria, betreurt dat het zo ver heeft moeten komen. ‘Ik had geen enkele andere beslissing van de luchtvaartautoriteit verwacht. Ik betreur het dan ook dat er zoveel valse en misleidende berichtgeving over Adria is geschreven.’

Groei
De airline blijft zich inzetten voor groei op de lange termijn. De operaties in het huidige winterseizoen moeten voor meer stabiliteit binnen de airline zorgen én de samenwerking met andere maatschappijen ten goede komen, zodat Adria in de toekomst, eventueel via partnerschappen, verder kan groeien.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button