fbpx
Eindhoven AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessional

Mannen met 45 kilo drugs opgepakt op Eindhoven Airport

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft op Eindhoven Airport twee mannen opgepakt die samen 45 kilo aan drugs meesmokkelden, zo meldt de KMAR.

Drugs
De twee Israëlische mannen van 18 en 21 jaar oud werden op 21 januari op Eindhoven Airport door de KMAR aangehouden voor het smokkelen van ruim 45 kilo qat, een plant waarop gekauwd moet worden om een opwekkend effect te bewerkstelligen.

Douane
De qat werd door medewerkers van de douane aangetroffen in twee koffers. Die koffers namen de twee mannen mee op hun reis vanuit Tel Aviv. Toen zij op de Brabantse luchthaven landden trof de douane tijdens een controle de drugs aan. Daarop werd de KMAR geïnformeerd die de mannen aanhielden.

Schikking
Het Openbaar Ministerie heeft de verdachten een schikking van 1.500 euro opgelegd. Sinds 5 januari 2013 is qat op lijst II van de Opiumwet geplaatst, waardoor het verboden is in Nederland. In de landen waar de plant wild voorkomt, zoals Jemen, Somalië, Ethiopië en Kenia, gebruiken veel inwoners qat. In Jemen zou dat zelfs zo’n 80 procent van de bevolking zijn.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button