fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Naam Brussels Airlines verdwijnt mogelijk op Europese vluchten’

De naam Brussels Airlines zal mogelijk verdwijnen op Europese routes, dat zegt Christina Foerster, topvrouw van de Lufthansa-dochtermaatschappij tegen de Belgische krant La Libre Belgique.

Naam
In het interview vertelt Foerster dat ‘het duidelijk is dat we een Europees platform willen creëren en we niet elk individueel merk kunnen behouden. Dus op het Europese netwerk zou de naam Brussels Airlines kunnen veranderen. Over de lange afstand zijn er nog discussies.’

Belgisch
Ondanks dat de naam misschien verloren gaat en alle Europese routes onder de naam Eurowings gevlogen worden, zullen er geen banen verloren gaan bij Brussels Airlines. Volgens Foerster wil ze juist dit jaar nog 200 nieuwe vacatures uitschrijven bij de maatschappij, die ondanks een eventuele naamsverandering, Belgisch zal blijven.

Onmiddellijk gevaar
Volgens de topvrouw moet Brussels Airlines wel rendabeler worden: ‘we verkeren niet meer in onmiddellijk gevaar. We hebben het hoofd boven water, maar we lopen nog niet op het strand zoals andere maatschappijen van de groep, bijvoorbeeld Lufthansa en Swiss.’

Livery
De airline blijft in ieder geval Belgische invloeden houden. Foerster laat weten dat er in mei van dit jaar een vliegtuig in een nieuwe speciale livery gestoken wordt waarop weer een ‘Belgian Icon’ te zien is. De vorige speciale jasjes zetten de Smurfen, de Rode Duivels, Tomorrowland, Magritte en Kuifje in de kijker.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button