fbpx
BoekenLiefhebberNaast het nieuwsNL Nieuws

Piloot met de vijf strepen in de voorverkoop

Toen Hans Nordsiek in 1975 op vliegveld Lelystad met een lijstje vragen op een piloot afstapte, had de vlieger geen tijd voor hem. Nordsiek beloofde toen dat hij wel altijd tijd zou maken voor de vragen van kinderen. Om zo veel mogelijk kinderen te kunnen bereiken heeft hij een boek geschreven; Piloot met de vijf strepen.

WaargebeurdHet boek is samengesteld uit een collectie van vijftien verhalen uit het leven van Nordsiek, als vlieger voor de KLM of als piloot van zijn eigen Boeing Stearman. De verhalen zijn allemaal waargebeurd, maar zijn wel lichtelijk geromantiseerd om de lezer mee te nemen in het verhaal. “Een slagroomtaart zonder slagroom is niet te eten” aldus Nordsiek.
Het boek is geschikt voor alle jeugd van 10 tot 110 jaar oud. In de verhalen zit een link naar bekende sprookjes, maar het wordt voor de lezer wel duidelijk gemaakt wanneer het boek de ‘fantasiewereld’ in gaat.

Maatschappelijk probleem
Nordsiek ziet dat kinderen en jongeren het steeds zwaarder krijgen. Depressiviteit onder de jeugd neemt toe en veel kinderen gebruiken medicatie voor bijvoorbeeld ADHD. Volgens hem ligt de oorzaak hiervan bij de grote hoeveelheid keuzes die kinderen tegenwoordig moeten maken, deels door de komst van internet. Daarnaast wordt van kinderen verwacht dat ze op jonge leeftijd al weten wat ze later willen doen. “Als je acht of tien jaar bent moet je vooral heel erg veel spelen en niet bezig zijn met welk beroep je later wil hebben”. Nordsiek hoopt met zijn boek een deel van de druk die op de jeugd ligt weg te nemen.

Nieuwe technieken
“Met dit boek omarmen we een gloednieuwe digitale techniek” aldus de schrijver. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van augmented reality. Dit houdt in dat de lezer met behulp van een tablet of smartphone animaties te zien krijgt tijdens het lezen van het boek door de camera op het boek te richten. Daarnaast kan de lezer ook meelezen met storyteller Hans Nordsiek. De lezer krijgt de tekst dan op het scherm te zien terwijl hij wordt voorgelezen.

Donatie
Per verkocht boek zal een euro gedoneerd worden aan Wings of Support, een particulier initiatief van werknemers van de KLM. Wings of Support doneert verschillende goederen aan onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Deze ‘goodies’ zoals ze worden genoemd, worden lokaal gekocht, om de lokale economie te stimuleren of ze worden meegenomen door personeel van de KLM.

Voorverkoop
Piloot met de vijf strepen kan al met korting worden besteld in de voorverkoop. Gebruik de code Piloot10. Het boek wordt officieel gelanceerd op 15 maart.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button