fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

SAS breidt vloot uit met A321LR’s

SAS Scandivavian Airlines breidt halverwege volgend jaar haar vloot uit met drie nieuwe Airbus-toestellen, zo meldt de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij van Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Uitbreiding
De uitbreiding van de SAS-vloot zal bestaan uit drie Airbus A321LR’s (Long Range). De drie vliegtuigen worden via ALC (Air Lease Corporation) gehuurd. De eerste van de drie vliegtuigen zal in de eerste helft van 2020 aan de vloot worden toegevoegd.

A321LR
De A321LR heeft ruimte voor 240 passagiers doordat de deuren anders geplaatst zijn. Ook heeft het toestel de ruimste romp van Airbus’ narrow body-toestellen. Het vliegtuig kan met een maximaal gewicht van 97 ton opstijgen en door een derde brandstoftank wordt actieradius verhoogt naar 4000 nautische mijlen (7408 kilometer). De Israëlische airline ARKIA nam afgelopen november de eerste A321LR in ontvangst.

Vloot
De totale vloot van de SAS-groep bestaat uit 162 vliegtuigen, waarvan de Boeing 737 met 62 toestellen het meest vertegenwoordigd is. Op de tweede plaats staat Airbus met 35 A320’s waarvan 24 A320neo’s. SAS werd op 1 augustus 1946 opgericht en het hoofdkwartier bevindt zich in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button