fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Air France en piloten komen tot voorlopig cao-akkoord

Air France en de Franse pilotenvakbonden SPNL en SPAF zijn tot een voorlopig cao-akkoord gekomen, zo meldt de Franse airline. Dit akkoord wordt in februari aan de leden voorgelegd.

Voorlopig
In het voorlopige cao-akkoord, dat midden februari aan de vakbondsleden wordt voorgelegd, ‘stelt wijzigingen in de beloning voor de piloten voor en introduceert de nodige flexibiliteit met betrekking tot bepaalde gebruiksregels om de strategie van Air France te ondersteunen’, aldus Air France.

Lang
De strijd voor een nieuwe cao-regeling voor de piloten is al een tijd aan de gang. Vorig jaar moest Air France-topman Jean-Marc Jainaillac zijn koffers pakken omdat hij er niet uitkwam met de bonden. De gesprekken met de vakbonden werden door nieuwe baas Ben Smith, na 15 stakingsdagen, het aftreden van Janaillac en zijn eigen aantreden als nieuwe topman bij Air France-KLM snel hervat.

Stemmen
Als de piloten midden februari voor de cao-overeenkomst stemmen komt er een einde aan een turbulente periode in de Air France-geschiedenis. Smith probeert het bedrijf weer op de rit te krijgen en besloot ook om de stekker uit Joon, de goedkopere dochtermaatschappij van Air France, te trekken.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button