fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

Martinair neemt komende jaren nieuwe piloten aan

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair neemt dit- en volgend jaar nieuwe piloten aan, zo bevestigt een woordvoerder van pilotenvakbond VNV desgevraagd aan Up.

Piloten
Dat er nieuwe piloten aangenomen worden bij Maritnair komt voort uit een cao-principeakkoord dat VNV en Martinair overeengekomen zijn. Daarin staat te lezen dat Martinair ‘zowel in 2019 als 2020 gegarandeerd vliegers aan zal nemen.’

Cao
De nieuwe cao bevat verder een loonsverhoging in twee stappen van in totaal 4,5 procent. De looptijd van de nieuw overeengekomen cao zal twee jaar duren, tot en met 31 december 2020. Daarnaast wordt de pensioenleeftijd verhoogd met twee jaar van 56 naar 58 jaar en zijn er afspraken gemaakt rond vakantie- en vergaderregelingen.

Martinair
Martinair werd op 24 mei 1958 opgericht als Martin’s Air Charter, waarna in 1966 de naam veranderde in Martinair Holland. Sinds 31 december 2008 is Martinair onderdeel geworden van de KLM-groep. Sinds 2011 voert de airline alleen nog maar vrachtvluchten uit. De maatschappij heeft vier 747-400’s in de vloot, waarvan één van de maatschappij zelf en drie worden er geleased van KLM.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button