fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

‘Franse Transavia-vlucht uitgeweken door agressieve passagier’ | Video

Vlucht TO4118 van Transavia France, van Parijs Orly naar Tunis, moest donderdag uitwijken naar Nice door een agressieve passagier, zo meldt de Franse radiozender France Bleu.

Agressief
De man zou zich agressief hebben gedragen tegenover de purser van dienst. De piloot besloot daarop om uit te wijken naar luchthaven Nice Côte d’Azur om hem van het vliegtuig te laten verwijderen. Als de politie de man uit zijn stoel wil halen stribbelt hij tegen en roept hij ‘Allahoe akbar’, Arabisch voor god is de grootste. Hoe de arrestatie er aan toe ging is in onderstaande video te zien.

Terrorisme
De autoriteiten verdenken de man niet van terroristische motieven. Uit onderzoek bleek namelijk dat de man psychische problemen heeft. De Transavia-vlucht bevond zich net boven Sardinië toen het de 737-800 terugkeerde richting Frankrijk en een landing maakte op Nice. Nadat de man uit het vliegtuig werd gehaald werd de vlucht verdergezet naar de hoofdstad van Tunesië.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button