AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Italiaanse overheid verlengt biedingstermijn Alitalia’

De Italiaanse overheid wil de biedingstermijn, waarin partijen een bod kunnen uitbrengen op Alitalia, met een maand verlengen. Dat meldt de Italiaanse krant Il Messaggero zonder bronnen aan te halen.

Lufthansa
De langere biedingstermijn zou een gevolg zijn van het feit dat Lufthansa geen bod op het Italiaanse Alitalia uit zal brengen. Het biedingsproces zal nu mogelijk versneld gaan worden door de spoorwegen, staatsbedrijf en aandeelhouder van Alitalia, Ferrovie della Stato.

Delta
De Italiaanse krant La Stampa meldde begin januari al dat de Italiaanse overheid liever met de Amerikanen in zee gaat dan met het Duitse Lufthansa. Ook meldde die krant dat mogelijk Air France samen met Delta een belang in Alitalia wil nemen. Een partnerschap met Delta uit zich vooral in long-haul vluchten naar de VS, terwijl Lufthansa zich met name zou willen richten op de Italiaanse markt. Bovendien past Delta in de visie van Alitalia, dat met Air France-KLM en Virgin Atlantic werkt aan een trans-Atlantische joint venture.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button