Frequente reizigerNieuwsVeiligheidVliegvelden

‘LaGuardia schrapt deel vluchten door tekort luchtverkeersleiders’

LaGuardia Airport in New York heeft een deel van de vluchten geschrapt door een tekort aan luchtverkeersleiders, zo meldt Bloomberg. Dat tekort is te wijten aan de shutdown van de Amerikaanse Federale regering.

Tekort
Eerder berichtte Up al over de eventuele gevolgen van de shutdown, een van die voorspellingen is nu uitgekomen, er worden vluchten geschrapt doordat er een tekort is aan luchtverkeersleiders. Om de veiligheid van de inkomende en uitgaande vluchten te garanderen heeft LaGuardia Airport besloten een deel van de vluchten te schrappen. Volgens Bloomberg hebben ook de vliegvelden van Newark en Philadelphia vrijdag last van vertragingen.

Gevolgen
De gevolgen van de shutdown worden steeds voelbaarder. Airlines lopen vertragingen op doordat de beveiligers onderbemand zijn. Grote projecten, of nieuwe routes zoals die van Southwest Airlines en Alaska Airlines, krijgen geen goedkeuring omdat er bijna niemand werkzaam is bij de FAA. Delta Air Lines berekende dat zij door de shutdown maandelijks zo’n 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) aan boekingen misloopt, bij Southwest ligt dat bedrag tussen de 10 tot 15 miljoen dollar ( zo’n 8,8 tot 13 miljoen euro).

1 miljard
Volgens senator Mark Warner moet de Shutdown snel stoppen voordat het ‘een klap van 1 miljard dollar aan de Amerikaanse economie toebrengt.’ Hij voegt er nog aan toe dat hij durft te wedden dat als de werknemers van het witte huis zonder salaris zouden zitten ‘de shutdown allang was opgelost.;

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/