AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Southwest Airlines voelt shutdown Amerikaanse regering in portemonnee’

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines voelt de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse federale regering in de portemonnee, zo meldt usatoday.

Omzet
Door de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse regering ondervinden veel bedrijven, waaronder ook de luchtvaartsector, hinder van de opgeschorte dienstverleningen en bevroren salarissen van bijvoorbeeld douanebeambten, beveiligers en werknemers van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Doordat vliegen nu lastiger wordt en de controles op het vliegveld langer duren, hebben minder mensen in januari een vliegticket gekocht. Southwest Airlines rekende uit dat ze in januari zo’n 10 tot 15 miljoen dollar ( zo’n 8,8 tot 13 miljoen euro) aan omzet zijn misgelopen.

Routes
Net zoals bij Alaska Airlines wordt ook Southwest gehinderd in het uitbreiden van hun netwerk en het lanceren van nieuwe routes. Southwest zou vluchten naar Hawaï beginnen, maar deze zijn nu voor onbekende tijd uitgesteld.

Delta
De gevolgen van de shutdown worden steeds voelbaarder. Airlines lopen vertragingen op doordat de beveiligers onderbemand zijn. Grote projecten, of nieuwe routes zoals die van Southwest en Alaska, krijgen geen goedkeuring omdat er bijna niemand werkzaam is bij de FAA. Ook Delta Air Lines berekende dat zij door de shutdown maandelijks zo’n 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) aan boekingen misloopt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close