fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Turkish Airlines vliegt komende zomer naar Mexico

Turkish Airlines vliegt komende zomer een driehoeksroute naar Mexico. Vanuit Istanboel vliegt de maatschappij naar Mexico-Stad en Cancun, zo meldt de Turkse vlieger.

Mexico
De route tussen Istanboel – Mexico-Stad – Cancun – Istanboel wordt met ingang van 21 augustus drie keer per week uitgevoerd. Op vlucht TK181 wordt met een nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner ingezet ‘waarop ook een nieuwe businessclass aanbod wordt geïntroduceerd’, aldus Turkish Airlines.

Routes
Dit jaar voegt Turkish Airlines nog meer routes toe aan het netwerk, namelijk Marrakesh, Sharjah, Port Sudan, Bali, Luxor en Rovaniemi. Wanneer er naar deze nieuwe bestemmingen gevlogen gaat worden maakte de maatschappij nog niet bekend.

Istanbul New Airport
De nieuwe routes zullen vanaf het Istanbul New Airport uitgevoerd worden, waar Turkish Airlines binnenkort naar zal verhuizen. Op 29 oktober, de Dag van de Republiek, een Turkse feestdag, werd het Istanbul New Airport geopend. Het betrof een ‘soft opening’, een symbolische opening, want het vliegveld doet op dit moment nog geen dienst als actieve luchthaven. In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8 miljard euro) geïnvesteerd. Jaarlijks zullen zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, al wordt er al gewerkt aan een verdere uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button