fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegtuigen

‘El Al wil meer stoelen in Dreamliners’

De nationale luchtvaartmaatschappij van Israël, El Al, wil haar nieuwe Boeing 787’s uitrusten met meer stoelen. Volgens CEO Gonen Usishkin is de vraag naar premium economy zitplaatsen groter dan voorzien.

Rij
Daarom komt er een extra rij stoelen in de Boeing 787’s van de carrier, legt de ceo uit in een interview tegenover Business Traveller. El Al heeft inmiddels acht 787-9 Dreamliners in gebruik, die met name worden ingezet op routes naar Parijs, Londen Heathrow en de VS. 

Trend
Volgens de topman is premium economy een steeds populairdere reisklasse. “Ik voorzie dat deze trend blijft doorzetten de komende jaren, met een aantal kleine aanpassingen.” El Al richt zich meer op de zakenreiziger, die niet altijd gebruik wil maken van de businessclass, vanwege het prijsverschil.

De 787-9’s zijn momenteel voorzien van 32 zitplaatsen in de businessclass, 28 in premium economy en 222 in de economyclass.

Vervangen
El Al ontvangt tot 2020 nog acht Boeing 787’s, waarmee het totaal op zestien toestellen uitkomt. De vliegtuigen vervangen de Boeing 767-vloot en de laatste 747-400.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button