AirlinesLiefhebberNieuws

Garuda Indonesia viert 70e verjaardag

De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia viert vandaag haar 70e verjaardag. De nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië werd namelijk op 26 januari 1949 opgericht.

Verjaardag
Garuda Indonesia is ooit begonnen als KLM Interinsulair Bedrijf in 1947. Op 26 januari 1949 werd het bedrijf officieel omgedoopt in Garuda Indonesian Airways en later naar Garuda Indonesia. Garuda is de naam van een mythische vogel die ook te zien is in het logo van de maatschappij en in het wapen van Indonesië.

©Garuda Indonesia

Zwarte lijst
In 2007 werd Garuda, samen met alle andere Indonesische luchtvaartmaatschappij, op de zwarte lijst gezet door de Europese Unie. De airlines zouden niet voldoen aan alle veiligheidseisen. Nadat de maatschappij enkele jaren later van de zwarte lijst werd gehaald, landde op 2 juni 2010 weer een Garuda-vliegtuig op Schiphol.

Vintage vluchten
Om de 70e verjaardag te vieren voert Garuda speciale vintage vluchten uit. ‘Speciaal ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan heeft Garuda Indonesia drie van hun toestellen in een retro-livery gestoken. Twee Boeing 737-800NG toestellen met registratie PK-GFM en PK-GFN. Ook is er één Airbus A330-300 in een retro-livery te bewonderen. Dit toestel heeft als registratie PK-GHD’, aldus Garuda. Ook de crew wordt in vintage uniformen gestoken tijdens de speciale vluchten.

Crew in vintage uniformen ©Garuda Indonesia

Vloot
De huidige vloot van Garuda bestaat op dit moment uit 141 vliegtuigen, waarvan de meerderheid, 74 toestellen, uit Boeing 737’s bestaat. Daarnaast zijn er nog 24 Airbus A330’s, 18 Bombardier CRJ-100’s, 15 ATR 72’s en tien Boeing 777’s. In de 70 jaar dat de maatschappij bestaat heeft het in totaal 443 vliegtuigen in de vloot gehad.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close