fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Kenya Airways overweegt vertrek uit SkyTeam’

Kenya Airways denkt na over een mogelijk vertrek uit luchtvaartalliantie SkyTeam. Dat blijkt uit een gesprek tussen CEO Sebastian Mikosz en ATW. De airline stelt zichzelf de vraag of een lidmaatschap voldoende oplevert.

Joint ventures
Volgens Mikosz heeft de maatschappij veel baat bij joint ventures, waarin wordt samengewerkt met andere maatschappijen. Kenya Airways voert al jarenlang een JV met alliantiegenoot KLM, waar Air France zich vorig jaar bij aansloot. Maar voor deze verbanden is het niet nodig om bij een alliantie te horen. JV’s zorgen voor een nauwere samenwerking dan een alliantie op zich, aldus de topman.

Onafhankelijk
Mikosz zegt dat er uitgezocht wordt wat de voor- en nadelen zijn van een vertrek. Mogelijk is het voor de airline gunstiger om onafhankelijk te zijn van allianties, legt de ceo uit. “JV’s zijn zeer marktgedreven en maken het mogelijk om te concurreren met een alliantiegenoot, terwijl dat niet gebeurd met je JV-partner.”

Als Kenya Airways vertrekt uit SkyTeam betekent dat volgens de ceo niet dat het aansluiting zoekt bij een andere alliantie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button