CorendonLiefhebberNieuwsNL nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Verplaatsing Corendon-747 op punt van beginnen

De Boeing 747 van Corendon staat op het punt om naar de definitieve plek verplaatst te worden: de voortuin van het Corendon Hotel in Badhoevedorp. 

Gereed
De voormalige KLM City of Bangkok werd de afgelopen tijd gereed gemaakt voor de operatie. Zo werden onder meer de motoren verwijderd. Eerder kreeg de Jumbojet in Rome al het kleurschema van Corendon.

Verplaatsen
Nu is het moment daar om het toestel te verplaatsen. Een grote operatie wordt het die tijdens de nachtelijke uren plaatsvindt, zo blijkt uit het plan van aanpak dat de maatschappij heeft bekendgemaakt. Op dinsdag 5 februari rijdt het toestel op een zelfrijdende trailer van Mammoet de Hangar uit om via de Zwanenburgbaan naar de Sloterweg te verplaatsen.

Oversteek
Daar blijft de Boeing een paar dagen staan, in voorbereiding op de oversteek van de rijksweg A9. Dit staat gepland voor de nacht van vrijdag 8 februari op zaterdag. Hiervoor wordt het wegverkeer stilgelegd. Daarna legt het vliegtuig het laatste stuk af naar het hotel.

Spotters
Voor geïnteresseerden worden er drie spottersplekken gecreëerd, waar liefhebbers met een toegangsticket het transport kunnen volgen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button