fbpx
NieuwsNL NieuwsPiloten en CrewSchiphol Airport

Vlucht geannuleerd wegens beschonken piloot

De Luchtvaartpolitie heeft zondag 27 januari op Schiphol een 51-jarige co-piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij aangehouden. Dat meldt de politie. Het betreft waarschijnlijk de Delta vlucht naar New York, DL47.

De man was vanmorgen aan boord van het toestel voor een vertrekkende vlucht en had teveel alcohol genuttigd. De piloot betaalde de hem opgelegde boete van 3400 euro. De ademanalyse gaf een definitieve uitslag van 270 ug/l, dat is 0,63 promille, waar maximaal 0,2 promille voor vliegtuigpersoneel is toegestaan. In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan de vlucht geen alcohol nuttigen. De overige tien bemanningsleden waren alcoholvrij. Omdat het toestel zonder de co-piloot niet mocht vertrekken is de vlucht gecanceld.

Op de website van Schiphol en op Flightradar24 valt te zien dat de enige geannuleerde terugvlucht zondagochtend die van Delta was. Het toestel, een 767-400, staat volgens laatstgenoemde website nog steeds op Schiphol. De vlucht had om 09:15 uur moeten vertrekken naar JFK.

De afdeling Luchtvaarttoezicht van de Luchtvaartpolitie voert regelmatig alcoholcontroles uit onder het vliegtuigpersoneel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button