fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Dubai International Airport ziet laagste groei in decennium

Het Dubai International Airport zag vorig jaar de laagste groei sinds een decennium, zo blijkt uit de jaarcijfers van het vliegveld. Wel blijft de luchthaven voor het vijfde jaar op rij het drukste vliegveld qua internationale reizigers.

Doel
In 2018 groeide het aantal passagiers ten opzichte van het jaar daarvoor met één procent naar 89,14 miljoen passagiers. Daarmee haalde het vliegveld haar doel van 90,3 miljoen passagiers niet. Wel werd vorig jaar de grens van 8 miljoen passagiers per maand twee keer gebroken. In de maanden juli en augustus reisden er respectievelijk 8,2 en 8,4 miljoen mensen via de luchthaven. Daarmee was afgelopen augustus de drukste maand in het 58-jarig bestaan van het vliegveld.

Bestemmingen
De top 3 van populairste bestemmingen zag er vorig jaar als volgt uit. Op drie staat het Verenigd Koninkrijk met 6,28 miljoen reizigers, op twee staat Saudi-Arabië met 6,47 miljoen reizigers en op nummer één staat India met 12,27 miljoen reizigers. De meest bezochte steden vanuit het Dubai International Airport waren Londen, Mumbai en Koeweit.

Groei
De snelst groeiende markt was vorig jaar Oost-Europa, met een stijging in passagiersaantallen van 16,7 procent. Na Oost-Europa zag het Gemenebest van Onafhankelijke Staten de grootste stijging in passagiers, gevolgd door vluchten naar het Afrikaanse continent. Die passagiersaantallen stegen respectievelijk met 12,9 en 9,8 procent.

Vluchten
Het aantal vliegbewegingen nam vorig jaar iets af, namelijk met 0,3 procentpunt, naar 408.251 bewegingen. Ook het aantal ton vracht nam met 0,5 procentpunt af naar 2,64 miljoen ton. Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht nam met 1,3 procent toe naar 226 reizigers per vliegtuig. Ook het aantal koffers en tassen die over het 175 kilometer lange bagagebandennetwerk werden vervoerd, steeg met 3,1 procent naar 74,9 miljoen stuks bagage.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button