NieuwsVliegvelden

Eerste vlucht op nieuwe mega vliegveld Beijing

Daxing international airport, het gloednieuwe mega vliegveld van Beijing, heeft afgelopen week de eerste testvlucht afgehandeld. Het vliegveld, dat in oktober haar eerste commerciële vluchten wil ontvangen, zal tot 15 maart uitgebreid getest worden met verschillende testvluchten.

Eerste vlucht

Op 22 januari landde een Cessna Citation Sovereign 680 als eerste vliegtuig op Daxing airport. Na deze succesvolle eerste vlucht zullen er de komende twee maanden nog vele volgen. De vluchten zijn bedoeld om de landingsbanen, navigatie hulpmiddelen, verlichting en verkeersleiding op de proef te stellen.

Opening

Daxing airport moet in september opgeleverd worden en hoopt op 1 oktober haar deuren te kunnen openen voor de eerste commerciële vluchten, vijf jaar na het begin van de bouw. Daxing moet uiteindelijk ruimte bieden aan 100 miljoen passagiers per jaar.

Skyteam

Daxing airport moet gaan fungeren als hub voor Skyteam in Azië. Zo gaan de vluchten van China Eastern, Delta, Air France en KLM verplaatst worden van Beijing Capital airport naar Daxing. Star alliance maatschappijen waaronder Air China, United en Air Canada blijven wel op Capital airport vliegen.

Nanyuan airport

Het oudste vliegveld van China, Nanyuan airport, zal na de opening van het nieuwe Daxing haar deuren sluiten. Nanyuan is verouderd en is door omliggende bebouwing niet in staat om verder te groeien. China United Airlines, dat op dit moment een hub heeft op Nanyuan airport, zal verhuizen naar het nieuwe Daxing.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button