fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

TUI fly België voegt vier A320’s toe aan vloot

TUI fly België voegt komende zomer vier Airbus A320’s toe aan de vloot. De toestellen komen van de Letse maatschappij SmartLynx Airlines, zo meldt SmartLynx.

Vloot
De vier A320’s van SmartLynx zullen in de komende drie jaar tijdens de zomerperiode met TUI vluchtnummers opereren. De vier extra toestellen moeten de zomerdrukte opvangen bij TUI België. De samenwerking komt niet uit de lucht vallen; sinds 2016 vliegt TUI België met toestellen van SmartLynx.

Samenwerking
In 2016 gingen de vliegmaatschappijen een samenwerking aan en in het begin van 2017 wet-leasete de Estse tak van SmartLynx al twee Airbus A320’s aan de Belgische afdeling van Tui Fly. In het afgelopen jaar leasete TUI ook drie A320’s van de SmartLynx Estonia voor de zomerperiode.

SmartLynx
SmartLynx Airlines is een Letse luchtvaartmaatschappij die in 1993 werd opgericht. Dochtermaatschappij SmartLynx Airlines Estonia zag in 2012 het licht. Beide maatschappijen hebben gezamenlijk een vloot van vijftien Airbus-toestellen, bestaande uit dertien A320’s en twee A321’s. De A320’s kunnen 180 passagiers vervoeren en hebben een maximale actieradius van 5700 kilometer. De vliegtuigen zijn 37,57 meter lang en hebben een spanwijdte van 34,10 meter.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button