fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Vervolgorder Boeing P-8 Poseidon

Boeing heeft een contract toegekend gekregen voor de levering van nog eens negentien P-8 Poseidon maritieme patrouillevliegtuigen. Het contract vertegenwoordigt een waarde van bijna 2,5 miljard US dollar, zo meldt het Amerikaanse Ministerie van Defensie op haar website.

Afgeleverd

De toestellen zijn bedoeld voor de Amerikaanse marine (US Navy; tien stuks), de Britse Royal Air Force (vier stuks) en de Noorse luchtmacht (vijf stuks). Het zijn de laatste vier Poseidons voor de RAF, van een totaal van negen toestellen. Noorwegen heeft vijf P-8 toestellen besteld. Voor US Navy staan in totaal meer dan 100 Poseidon gepland, waarvan er inmiddels ruim 80 zijn afgeleverd.

Opvolger

De Boeing P-8 is gebaseerd op de Boeing 737-800ERX en is bij de US Navy de opvolger van de Lockheed P-3 Orion. Ook andere landen, zoals Australië, Noorwegen en Nieuw-Zeeland hebben de P-8 aangeschaft als opvolger van de Orion. India heeft twaalf Poseidons besteld bij Boeing. Eind oktober rolde bij Boeing in Seattle de honderdste Poseidon van de assemblagelijn.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button