IndustrieLiefhebberMilitairNieuws

Vervolgorder Boeing P-8 Poseidon

Boeing heeft een contract toegekend gekregen voor de levering van nog eens negentien P-8 Poseidon maritieme patrouillevliegtuigen. Het contract vertegenwoordigt een waarde van bijna 2,5 miljard US dollar, zo meldt het Amerikaanse Ministerie van Defensie op haar website.

Afgeleverd

De toestellen zijn bedoeld voor de Amerikaanse marine (US Navy; tien stuks), de Britse Royal Air Force (vier stuks) en de Noorse luchtmacht (vijf stuks). Het zijn de laatste vier Poseidons voor de RAF, van een totaal van negen toestellen. Noorwegen heeft vijf P-8 toestellen besteld. Voor US Navy staan in totaal meer dan 100 Poseidon gepland, waarvan er inmiddels ruim 80 zijn afgeleverd.

Opvolger

De Boeing P-8 is gebaseerd op de Boeing 737-800ERX en is bij de US Navy de opvolger van de Lockheed P-3 Orion. Ook andere landen, zoals Australië, Noorwegen en Nieuw-Zeeland hebben de P-8 aangeschaft als opvolger van de Orion. India heeft twaalf Poseidons besteld bij Boeing. Eind oktober rolde bij Boeing in Seattle de honderdste Poseidon van de assemblagelijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/