fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

ANA plaatst miljardenbestelling bij Boeing en Airbus

Het Japanse All Nippon Airways (ANA) heeft een miljardenbestelling bij zowel Boeing als Airbus geplaatst, zo meldt de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan.

Boeing
Tussen ANA en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing is een deal gesloten zijn voor een bestelling van dertig Boeing 737 MAX’s. De catalogusprijs die aan deze bestelling hangt bedraagt 3,5 miljard dollar (3,01 miljard euro). De bestelling zou de eerste order betekenen voor de 737 MAX in Japan.

Airbus
Maar de Japanse airline zal niet alleen een bestelling bij de Amerikanen plaatsen, ook zou ANA bij de Europeaanse vliegtuigbouwer Airbus een order voor achttien A320neo’s hebben ondergebracht. Daarvoor zou ANA, gebaseerd op de catalogusprijs, 1,99 miljard dollar (1,74 miljard euro) voor moeten betalen.

Vierde kwartaal
De vliegtuigen van Airbus en Boeing zullen aan de Japanse airline geleverd worden in de periode van de financiële boekjaren 2021 tot en met 2025.

787-10
Eerder deze maand maakte ANA de planning bekend voor de ingebruikname van de Boeing 787-10. Het eerste van de drie verwachte toestellen wordt op 26 april in gebruik genomen. Dit is echter nog onder voorbehoud, aangezien er nog toestemming aan ANA gegeven moet worden voor het commercieel gebruik.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button