AirlinesNieuwsProfessional

Ingebruikname A220’s Delta door shutdown week uitgesteld

De ingebruikname van de eerste Airbus A220-100’s van Delta Air Lines is met een week uitgesteld wegens de gevolgen van de 35-dagen durende shutdown van de Amerikaanse federale regering, zo meldt atwonline.

Week
In eerste instantie zou Delta de eerste vluchten met de A220’s op 31 januari uitvoeren. Maar door de shutdown van de Amerikaanse regering kon de Amerikaanse luchtvaartautoriteit wegens onderbemanning niet alle taken uitvoeren. Een van die taken was het goedkeuren van routes en de daarvoor benodigde certificering. Om die reden wordt de ingebruikname van de A220’s nu op 7 februari gestart. De eerste routes zullen van New York LaGuardia naar Boston en Dallas gevlogen worden.

A220
Delta had al een bestelling voor 75 van de A220’s uitstaan toen het begin deze maand met een uitbreiding kwam van nog eens 15 vliegtuigen. Delta heeft de bestelling met vijftien A220-300’s uitgebreid, de grotere variant van de A220-100. Met de Delta-bestelling komt het aantal orders voor de A220-300’s op vijftig te liggen.

Vierde
Delta is de vierde luchtvaartmaatschappij met het type, na Swiss, AirBaltic en Korean Air. Het wordt daarnaast de grootste gebruiker met een definitieve order van 90 Airbus A220’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/