Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM schrapt enkele tientallen vluchten door sneeuw

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt voor woensdag enkele tientallen vluchten in verband met de verwachte sneeuwval. Dat zegt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd tegen Up in the Sky.

KLM

“In verband met de sneeuw annuleren we uit voorzorg twintig Europese retourvluchten” aldus de woordvoerster van KLM. Het gaat om vluchten in de ochtend.

Sneeuw

“Dan wordt de meeste sneeuw verwacht”, voegt de woordvoerster eraan toe. Weerinstituut KNMI stelt dat in de loop van de nacht van dinsdag op woensdag en in de vroege ochtend een zone met sneeuw in het zuidwesten van het land binnenkomt. Die sneeuw trekt overdag langzaam richting het oosten en noordoosten van het land.

Vertragingen

Volgens het KNMI valt op veel plaatsen zo’n 1 tot 3 centimeter sneeuw. KLM houdt de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten. De maatschappij houdt geen rekening met vertragingen. “Idealiter zijn die er niet, juist omdat we vluchten hebben geschrapt. Dan kan de rest van de operatie goed draaien.” KLM raadt reizigers aan de website en / of de app in de gaten te houden voor de meest actuele reisinformatie. 

Schiphol

Schiphol laat weten de weersituatie nauwlettend in de gaten te houden. “Uiteraard is het voor ons ook nog afwachten hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen”, aldus een woordvoerster van de luchthaven. ‘Om de schade te beperken’ wordt de sneeuwvloot ingezet, laat de luchthaven weten. De sneeuwvloot bestaat uit vier teams. De eerste houdt zich bezig met de start- en landingsbanen, de tweede met de taxibanen, het derde team houdt de rijbanen sneeuwvrij en het laatste team houdt de platformen begaanbaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button